Verktøykasse for webutvikling

Jeg har laget meg en verktøykasse som jeg synes er et must når jeg utvikler websider. Den er ikke stor, men god nok til at jeg får gjort jobben.

Lokal webserver

Fordelen med en lokal webserver er at du i utviklingsfasen slipper å bruke et webhotell, og du kan ta med deg serveren der du er. Her finnes det flere alternativer, men jeg har god erfaring med WAMP Server, som også er gratis. WAMP står for Windows, Apache, Mysql og PHP. Jeg har brukt WAMP Server i flere år, og har ikke hatt behov for å bytte. Når du har installert WAMP så fungerer det med en gang. Men WAMP får du phpmyadmin og SQLiteManager som gjør det enkelt å vedlikeholde databasene i et webgrensesnitt.
www.wampserver.com/en

Utviklingsverkøy

Her finnes det noen gratisalternativ og noen kjøpte. Jeg bruker en kombinasjon av disse:

Notepad++ – Som navnet antyder så er dette en avansert utgave av notepad. Notepad++ er åpen kildekode, gratis og kjører under Windows.
notepad-plus-plus.org

Adobe Dreamweaver har jeg benyttet siden Adobe kjøpte Drumbeat på begynnelsen av 2000-tallet. Når du kommer i gang er det enkelt å utvikle i, administrere flere nettsteder med flere ftp-servere. I tillegg kan du koble til subversion og andre systemer for å få versjonshåndtering av filer. Men den koster en god del.
www.adobe.com/products/dreamweaver.html

FTP klient

For å overføre filer til ditt webhotell, så trenger du en FTP program (File Transfer Protocol).

Adobe Dreamweaver har innebygget FTP klient, men jeg bruker også disse som er gratis:

WinSCP – Enkel og greit program, og ikke minst gratis!!, som også har støtte for SFTP. Denne har jeg brukt i flere år, og er god å bruke.
winscp.net/

FileZilla – Denne har jeg nettopp begynt å prøve ut. Har ikke mye erfaring ennå, men førsteinntrykket virker bra.
filezilla-project.org