Batteriproblemer med GoPro Hero 3?

gopro hero3 Jeg fikk et Gopro Hero3 Black edition til jul og har gledet meg til å filme mye med det. Men istedet har det foreløpig ikke blitt slik. Det viser seg at kameraet har store(!!) problemer med batteriet. Så fort kameraet er ladet opp så tømmes det kjapt for strøm. Lar jeg kameraet ligge en dag eller to så er det igjen fullstendig tomt for strøm. For sikkerhets skyld kjøpte jeg et nytt batteri, men det hjalp ikke det heller. Ikke nok med det, jeg får heller ikke ladet opp det nye batteriet. Begge batteriene er altså helt flate! Ingen ting hjelper.

Jeg forsøkte å ta kontakt meg den norske GoPro importøren, men siden jeg kjøpte kameraet direkte fra USA så var det ingen hjelp å få der. Så derfor har jeg forsøkt å fikse dette selv. Etter å ha brukt timer på ulike forum, så har jeg kommet til at kameraet må få ny programvare. Batteriet er det ihvertfall ikke noe galt med.

Her er min oppskrift:

Nullstill kameraet (hard reset)
1. Fjern SD kortet og batteriet.
2. Trykk på og hold inne utløserknappen
3. Sett inn batteriet og trykk på På-/mode-knappen

Kameraet skal nå være nullstillt. Jeg koblet til kameraet til PC-en med USB-kabelen og nå ser det ut til at jeg får ladet kameraet.

Oppdater programvaren
4. Last ned programvaren her og følg de manuelle stegene.
NB! Batteriet bør være fulladet før du oppgraderer.

Resultat
Endelig har jeg et kamera som fungerer. Eller det vil si at jeg har nå et kamera jeg vet hvordan jeg  skal behandle for å få det til å fungere. Kameraet tapper faktisk batteriet for strøm når, selv når det er skrudd av. Så ta ut batteriet om du ønsker å la kameraet ligge klart til bruk til enhver tid.

Oppdatering:
I dag dro jeg ut for å filme og hadde 2 fulladede batterier. Årsaken er at ingen av batteriene har sittet i kameraet. Etter at jeg ladet de opp sist, har de ligget i kameraveska! Det er løsningen! Jeg gleder meg til å filme mye framover.

Oppdatering 2:
Jeg har kjøpt meg en ekstern batterilader, dvs en lader som lader batteriet uten at kameraet er tilkoblet. Dette fungerer perfekt. Laderen er «uoriginal» og jeg kjøpte den på dx.com. Dette gjøres selvfølgelig på eget ansvar, men jeg har nå kjøpt lader, batterier og masse annet tilleggsutstyr og har bare gode erfaringer med å handle dette i Kina. I tillegg er det fraktfritt!!

3 kommentarer til «Batteriproblemer med GoPro Hero 3?»

  1. Jeg har heller aldri fått mitt GoPro Hero3 til å fungere, og har opplevd de samme problemene som deg. Løsningen på mitt problem var å kjøpe en vegglader til kameraet. Da har jeg alltid fullt batteri når jeg skal filme. Jeg lar aldri batteriet stå i kameraet når jeg ikke bruker det.
    Håper GoPro lager en løsning på dette etterhvert.

  2. Hei.
    Jeg har GoPro 2 og har samme problemet. Vil det være tilsvarende oppskrift på dette ? Noen erfaringer ?

  3. skal indikasjonslampen lyse eller blinke under lading av gopro 3.min blinker kun på forsiden.og når laderen dras ut er det dødt.kan heller ikke bruke kameraet med lader tilkoplet. noen som kar erfaring?

Det er stengt for kommentarer.